Happanero Development är sprunget ur ett brinnande intresse för ekonomi i allmänhet och företagande i synnerhet. Företaget grundades av Kristoffer Matsson 2017 efter 5 år som anställd på både produktbolag och konsult och är i grund och botten ett konsultbolag.

Företaget drivs som ett fåmansbolag för att kunna hålla en hög flexibilitet när det kommer till val av uppdrag och projekt. I vissa perioder har fokus legat på att ta fram och utveckla nya produkter och tjänster i startup-form tillskillnad från det varddagliga konsultandet.

Om Kristoffer

Utöver programmering gillar Kristoffer att åka skidor, spela golf och snickra. Efter pandemin tog Kristoffer ledigt för att förverkliga drömmen om att bygga ett hus. Tillsammans med sambo och svärfar byggdes en villa upp från grunden under ett årstid.

Att arbeta med händerna är både kreativt, ger en tillfredställelse och är ett bra komplement till stillasittandet vid datorn

Startups och projekt

Ett projekt som ligger Kristoffer varmt om hjärtat är Börskollen. Kristoffer grundade Börskollen 2015 och har drivit det med flera kollegor under årens gång men driftar idag hela den tekniska biten på plattformen själv. Till sin hjälp idag har han partnern Daniel Åstrand som besitter VD-rollen samt sköter affärsutveckling och sälj. En längre intervju med Kristoffer och Daniel återfinns hos Unga Aktiesparare.

Börskollen erhöll 2022 högsta kreditvärdighet och vann Svenska SEO-priset priset inom kategorin “Finans & Försäkring”. 2023 erhöll Börskollen priset “Årets branchvinnare” inom kategorin “Ekonomi och finans” för sin ekonomiska utveckling under två tidigare år.

Börsintresset

Ur intresset för företagande och ekonomi har intresset för privateekonomi, börsen och aktier växt sig allt starkare genom åren och idag är Kristoffer även en av skribenterna under kategorin privatekonomi hos Börskollen. Intresset spänner över allt ifrån specifika aktier, till hur man blir ekonomiskt oberoende eller hur du bäst förhandlar med banken för att få den bästa bolåneräntan.

Jag gillar att inspirera andra till att lägga upp en plan för sin privatekonomi, komma igång med ett sparande och låta pengarna jobba för att ge sig själv bäst möjliga förutsättningar.

För att komma i kontakt med Kristoffer gällande utvecklingsprojekt eller projekt som rör ekonomi, företagande och börsen, se kontaktuppgifter längst ner på denna sida.